Slagwerklessen

Drummen is voor iedereen, het is niet aan leeftijd gebonden, maar het is wel handig als je boven de trommel uit komt. Notenkennis of een andere muzikale opleiding is niet nodig. Marcel zorgt ervoor dat iedere leerling op zijn of haar eigen niveau les krijgt. Elke les is een feestje.

De drums is waarschijnlijk het bekendste slagwerkinstrument, maar ook het klokkenspel, xylofoon, djembé en percussie vallen onder slagwerk. Onder percussie verstaan we de kleinere slaginstrumenten zoals bongo en conga.

Als je drumt gebruik je zowel je handen als je voeten, en allebei zowel links als rechts. Dat betekent dat je beide hersenhelften heel goed moeten samenwerken. En als je brein dat kan, word je slimmer. Dus van drummen word je slim!

Daarnaast is het natuurlijk ook ontzettend leuk. Bij Marcel leer je in je eigen tempo een percussie-instrument bespelen. Dat kan zijn drumstel, snaredrum, marimba, xylofoon, djembé en overige percussie-instrumenten.

Drums

De basis van goed leren drummen is het bespelen van een snaredrum. Als je daar alle basisslagen goed op kunt, kun je ze ook op de andere trommels van het drumstel.

Je kunt verder gaan in verschillende stijlen: pop, jazz, funk, rock en latin. Je leert in deze stijlen dan diverse grooves waarmee je uit de voeten kunt. Natuurlijk is er aandacht voor techniek, stokvoering en voetenwerk.

HAFA

HAFA betekent Harmonie-Fanfare. Zit je in de slagwerkgroep van een vereniging en wil je je kennis en vaardigheden uitbreiden, ook dan ben je bij Marcel aan het goede adres. Je kunt terecht voor alle percussie-instrumenten, gestemd en ongestemd, groot en klein (triangel, cowbel, shakers).

Je kunt de opleiding volgen volgens het landelijk raamleerplan met de examens A t/m D, maar je kunt ook lessen nemen afgestemd op jouw wensen.

Percussie (djembé, conga, timbales, bongo's)

Deze instrumenten bespeel je met stokken of je handen. Door op verschillende manieren op verschillende plaatsen van de trommel te slaan krijg je verschillende klanken. Je leert de verschillende basisslagen waarna je aan de slag gaat met verschillende ritmes. Afrikaans op de djembé en latin op de conga, timbales en bongo’s.

Deze lessen zijn individueel of in groepsverband mogelijk. Met name bij djembé is het samenspel van belang.

Melodisch slagwerk

Onder melodisch slagwerk verstaan we instrumenten waar je een melodie op kunt spelen, zoals de xylofoon, de marimba, de vibrafoon het klokkenspel en de pauken.

Je kunt hier dus ook bekende liedjes op spelen, die je kent van de radio bijvoorbeeld. In deze lessen leer je ook noten lezen. Melodisch slagwerk vereist een heel eigen techniek, waarbij je soms we met 4 stokken (mallets) tegelijk speelt.

Tip!

Op zoek naar een origineel cadeau? Geef een drumles cadeau! Ken jij ook iemand die de hele tijd zit mee te tikken met de radio? Of ken je iemand wiens drumskills wel wat opgefrist mogen worden? Geef dan een (of meer) drumlessen cadeau. Bestel jouw cadeaubon op deze pagina of neem contact met ons op.

Aanmelden / info?

Neem vrijblijvend contact op met vragen of om jezelf aan te melden.

Rhythm Productions

Theereheide 4
5271VN Sint-Michielsgestel

Scroll naar top