Slagwerk, percussie en ritme workshops

Muziek maken is teamwork. Samen aan de slag met een creatieve muzikale activiteit onder deskundige en enthousiaste leiding van Marcel. Door verschillende ritmes te combineren kan iedereen meedoen. Samen muziek maken zorgt voor een gevoel van verbondenheid, maakt je vrolijk en geeft energie.

De mogelijkheden zijn divers. De workshops zijn geschikt voor iedereen en kunnen overal plaatsvinden. De percussieworkshop kan plaatsvinden op je eigen locatie of op één van onze locaties. Dus zoek je een leuke activiteit voor je bedrijf, vriendengroep, club of vereniging, neem even contact op!

De deelnemers zullen versteld staan van het snelle muzikale resultaat dat ze als groep boeken en dit zal de teamspirit ten goede komen

Samba = feest!

Samba is een muziek-en dansstijl die oorspronkelijk uit Brazilië komt. Het is ontstaan in de Afro-Braziliaanse wijken van Rio de Janeiro in het begin van de 20ste eeuw. Wanneer de Brazilianen een feestje hebben is er Samba muziek! Marcel zorgt voor de instrumenten en de energie.

Je leert een ritme en een aantal breaks en door dat aan elkaar te plakken wordt het een vet samba nummer! Er wordt natuurlijk rekening gehouden met verschillende niveaus. Je werkt uiteindelijk samen naar een uitvoering toe en de ervaring leert dat dit een ware happening is voor de muzikanten. Samba maakt je energiek en enthousiast!

Kijk ook eens bij de combinatiemogelijkheden

Djembé

De djembé is een West-Afrikaans instrument dat je met je handen bespeelt. Met zijn auto vol djembés komt Marcel op je locatie. Na wat uitleg over het instrument en een heel klein beetje theorie (met oefeningen natuurlijk) over verschillende slagtechnieken begint het echte werk.

Door voor- en naspelen leer je heel snel een ritme. Na het basisritme leer je een aantal breaks en werken we naar de afsluiting toe. De workshop wordt afgesloten met een spetterende uitvoering. Indien gewenst kan dit natuurlijk opgenomen worden op video of zelfs voor publiek gespeeld worden.

Kijk ook eens bij de combinatiemogelijkheden

Emmers

Alles heeft een ritme. Om muziek te maken heb je geen dure of ingewikkelde instrumenten nodig. Een paar emmers en iets om mee te slaan is in principe genoeg.

Marcel leert je hoe je verschillende klanken uit een emmer kunt halen. Zelfs in een lege emmer zit meer dan je denkt! Trommelen op emmers is leuk, grappig en ontspannend. Onder de deskundige en enthousiaste leiding van Marcel maak je ook in deze workshop een vrolijke en dynamische uitvoering.
Dus geen geëmmer maar muziek en lol! Marcel zorgt voor de spullen en de inspiratie en indien gewenst zelfs voor de locatie. De spullen en de inspiratie brengt Marcel  zelf mee. Deze workshop kan, net als de andere workshops, overal plaatsvinden. Marcel regelt ook de locatie als je dat handig vindt.

Kijk ook eens bij de combinatiemogelijkheden

Combi-workshops

Of je nu kiest voor de samba-, de djembé- of de emmer-workshop, alle workshops zijn te combineren met een andere activiteit. Bijvoorbeeld koken, eten, een fietstocht, klimmen, wat je maar kunt bedenken. In overleg is (bijna) alles mogelijk.

Neem contact op om samen een mooi programma in elkaar te zetten, precies op maat gemaakt, dus het past altijd! 

Diverse slagwerk workshops

Stel nou dat je geen muzikale vrienden hebt. Of geen teamuitje. Of geen behoefte aan teambuilding. Maar je wil toch graag met andere mensen samen muziek maken. Ook dan moet je bij Marcel zijn. Je kunt je voor bovenstaande workshops ook individueel inschrijven.

Je gaat dan samen met mensen die zich ook aangemeld hebben muziek maken. Je leert dus zowel op muzikaal gebied én maakt misschien wel nieuwe vrienden voor het leven. Gezellig is het in ieder geval en wat is er nou leuker dan elkaar te ontmoeten?

In de agenda vind je het aanbod.

Aanmelden / info?

Neem vrijblijvend contact op met vragen of om jezelf aan te melden.

Rhythm Productions

Theereheide 4
5271VN Sint-Michielsgestel

Scroll naar top